Saeimas ziņas

Jānis Grasbergs ar Kenijas vēstnieci pārrunā ekonomisko kontaktu stiprināšanu
Latvijai un Kenijai ir potenciāls attīstīt ciešākus kontaktus ekonomikā, it sevišķi informācijas un komunikācijas tehnoloģiju, zaļo tehnoloģiju, kā arī lauksaimniecības jomā, uzsvēra Saeimas sekretāra biedrs Jānis Grasbergs ceturtdien, 12.septembrī, tiekoties ar Kenijas Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieci Latvijas Republikā Andželīnu Kavindu Musili (Angeline Kavindu Musili). Vēstniece parlamentā bija ieradusies iepazīšanās vizītē.
Saeima aicina jauniešus piedalīties fotokonkursā “Mana Latvija. Mana atbildība.”
Lai veicinātu jauniešu izpratni par visaptverošas valsts aizsardzības nozīmi iedzīvotāju drošībai, sekmētu viņu radošās aktivitātes, kā arī iesaisti drošības sistēmas veidošanā, parlaments aicina 15–25 gadus vecus jauniešus piedalīties fotokonkursā “Mana Latvija. Mana atbildība.”.
Baltkrievijā reģistrētie auto jāizved no valsts vai jāpārreģistrē izmantošanai ceļu satiksmē Latvijā
Lai nodrošinātu Eiropas Savienības noteikto sankciju izpildi, Baltkrievijā reģistrēts transportlīdzeklis būs jāizved no valsts vai jāreģistrē Latvijā, paredz ceturtdien, 12.septembrī, otrajā – galīgajā – lasījumā Saeimā atbalstītie par steidzamiem atzītie grozījumi Ceļu satiksmes likumā. 
Saeima konceptuāli atbalsta VID reorganizāciju
Lai veiktu izmaiņas Valsts ieņēmumu dienesta darbībā un īstenotu principu “nodokļu administrācija – partneris”, Saeima ceturtdien, 12.septembrī, pirmajā lasījumā atbalstīja jaunu Valsts ieņēmumu dienesta (VID) likuma projektu, Nodokļu un muitas policijas likuma projektu, kā arī attiecīgus grozījumus vēl četros likumos.
Saeima konceptuāli atbalsta kompensācijas pedagogiem par transporta un dzīvojamās telpas īres izdevumiem
Lai izglītības iestāžu pedagogiem varētu kompensēt izdevumus par transportu un dzīvojamo telpu īri, Saeima ceturtdien, 12.septembrī, konceptuāli atbalstīja par steidzamiem atzītos grozījumus Izglītības likumā.
Vēlētāji būs jāinformē, ja priekšvēlēšanu aģitācijā izmantots mākslīgais intelekts
Priekšvēlēšanu aģitācijā būs jānorāda, ja tās tapšanā izmantots mākslīgais intelekts, paredz Saeimā ceturtdien, 3.septembrī, otrajā lasījumā atbalstītie grozījumi Priekšvēlēšanu aģitācijas likumā. 
Varēs ātrāk uzsākt atsevišķu aizsardzības objektu ekspluatāciju, konceptuāli lemj Saeima
Aizsardzības ministrijas, tās padotības iestāžu vai Nacionālo bruņoto spēku vajadzībām paredzētās pirmās un otrās grupas ēkas plānots atļaut izmantot pirms pieņemšanas ekspluatācijā, paredz ceturtdien, 12.septembrī, Saeimā konceptuāli atbalstītie grozījumi Būvniecības likumā. 
Inčukalna pazemes gāzes krātuvi stratēģisko rezervju uzglabāšanai varēs izmantot arī Lietuva, Igaunija un Somija
Inčukalna pazemes gāzes krātuvi savu valstu stratēģisko rezervju uzglabāšanai nepieciešamības gadījumā varēs izmantot arī Lietuva, Igaunija un Somija. To noteic Saeimā ceturtdien, 12.septembrī, otrajā – galīgajā – lasījumā atbalstītie par steidzamiem atzītie grozījumi Enerģētikas likumā. 
Z.Kalniņa-Lukaševica: gaidāmās Moldovas prezidenta vēlēšanas būs pārbaudījums Moldovas sabiedrības noturībai
Saeimas priekšsēdētājas biedre, Eiropas Padomes Parlamentārās asamblejas Monitoringa komitejas priekšsēdētāja Zanda Kalniņa-Lukaševica Parīzē vadīja komitejas sēdi. Monitoringa komitejā tās dalībnieki pārrunāja jautājumus saistībā ar demokrātisko procesu norisi Moldovā, kā arī citviet, tostarp Ungārijā, Gruzijā un Turcijā.
Antoņina Ņenaševa ar Angolas vēstnieku pārrunā sadarbību starptautiskajās organizācijās un parlamentārā dialoga stiprināšanu
Saeimas priekšsēdētājas biedre Antoņina Ņenaševa trešdien, 11.septembrī, iepazīšanās vizītē parlamentā tikās ar Angolas Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Manuēlu Pedru Šavešu (Manuel Pedro Chaves) un pārrunāja sadarbību starptautiskajās organizācijās un parlamentārā dialoga stiprināšanu.
Piektdien, 13.septembrī
09:00  Ārlietu komisijas un Eiropas lietu komisijas kopsēde
09:00  Eiropas lietu komisijas un Ārlietu komisijas kopsēde